یکشنبه, ۱ تیر ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | 2025-06-22

کاریابی
تاریخ انتشار : ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۲۱ |
148 بازدید
۰
4
ارسال به دوستان
پ

روابط عمومی بازوی شفافیت و اعتمادسازی است، نه ویترین تشریفات!     در آستانه روز جهانی ارتباطات و روابط عمومی؛ نشست تخصصی چالش ها و فرصت های شغلی روابط عمومی برگزار شد نشست تخصصی چالش ها و فرصت های شغلی روابط عمومی با حضور خسرو رفیعی رییس انجمن روابط عمومی ایران، ابوالقاسم رئیسی مدیر کل […]

روابط عمومی بازوی شفافیت و اعتمادسازی است، نه ویترین تشریفات!

 

 

در آستانه روز جهانی ارتباطات و روابط عمومی؛
نشست تخصصی چالش ها و فرصت های شغلی روابط عمومی برگزار شد
نشست تخصصی چالش ها و فرصت های شغلی روابط عمومی با حضور خسرو رفیعی رییس انجمن روابط عمومی ایران، ابوالقاسم رئیسی مدیر کل روابط عمومی جهاد دانشگاهی و مدیرعامل خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محسن غفوریان عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی، امیر علی بینام مدیر مسئول بازارکار، امین بلند همت مدیر اداره رسانه جهاد دانشگاهی و وحید امینی نژاد مدیر اداره رسانه بازارکار در محل معاونت آموزش و کارآفرینی جهاد دانشگاهی برگزار شد.

در این نشست، جایگاه شغلی رشته روابط عمومی، ضرورت تربیت نیروی انسانی متخصص و مهارت دیده در رشته های روابط عمومی، لزوم توجه دادن سازمان به روابط عمومی، ضرورت استفاده از آیین نامه شغلی مصوب سازمان امور اداری و استخدامی در زمینه رشته های شغلی و پست های سازمانی روابط عمومی ها، محدود نمودن پذیرش دانشجو در مراکز علمی و کاربردی و همچنین ضرورت همکاری های آموزشی و مهارتی بین جهاد دانشگاهی و انجمن روابط عمومی، استفاده از فناوری های نوین مثل هوش مصنوعی و … مورد بحث و برسی قرار گرفت.

خسرو رفیعی، رئیس انجمن روابط عمومی ایران در نشست تخصصی که به مناسبت روز ارتباطات و روابط عمومی توسط اداره کل کارآفرینی و اشتغال جهاد دانشگاهی برگزار شد، بر ضرورت بازتعریف نقش روابط عمومی در ایران تأکید کرد. وی در این نشست، روابط عمومی را قلب تپنده مدیریت دانست و از فروافتادن این حرفه در سایه مراسم‌های تشریفاتی، به‌شدت انتقاد کرد.

رئیس انجمن روابط عمومی ایران در ابتدای سخنان خود، با تأکید بر لزوم مهارت‌محوری در این حوزه، گفت: مدیر روابط عمومی خوب کسی است که هم به دانش روابط عمومی مسلط باشد و هم شناخت دقیق و درستی از سازمان خود داشته باشد. روابط عمومی فقط انتقال پیام نیست؛ بلکه تحلیل، هدایت و مدیریت ارتباطات درون‌سازمانی و برون‌سازمانی است.

وی با اشاره به تلاش‌های انجمن برای گسترش همکاری با دانشگاه‌ها و رسانه‌ها افزود: تفاهم‌نامه‌هایی با مراکز دانشگاهی و رسانه‌ای کشور امضا کرده‌ایم تا بتوانیم میان دانشگاه با رسانه‌ها و حتی دانشگاه‌ها با یکدیگر، پل ارتباطی مؤثری بسازیم. در همین راستا نیز در تلاش هستیم دانشجویان روزنامه‌نگاری و علوم ارتباطات را برای گذراندن دوره‌های کارورزی به رسانه‌ها معرفی و هدایت کنیم.

رفیعی با اشاره به ظرفیت‌های انجمن روابط عمومی ایران خاطرنشان کرد: این انجمن دارای وب‌سایت و صفحات رسمی است که بستری برای تعامل با دانشجویان، اساتید و فعالان حوزه رسانه فراهم کرده است. از ابتدای تأسیس تاکنون، چهره‌های برجسته‌ای با انجمن همکاری داشته‌اند. ما به عنوان اولین نهاد مدنی در این حوزه، پس از انقلاب اسلامی موفق به اخذ مجوز رسمی شدیم.

رئیس انجمن روابط عمومی ایران در ادامه با نگاهی به تاریخچه این انجمن گفت: انجمن روابط عمومی ایران در سال ۱۳۷۰ با حضور مدیران روابط عمومی سازمان‌های مختلف از سراسر کشور تأسیس شد. از آن زمان تاکنون، این انجمن نقش فعالی در تولید محتوای علمی، چاپ کتاب‌های تخصصی، و برگزاری رویدادهای مرتبط با حوزه علوم ارتباطات ایفا کرده است. اخیراً نیز کتابی با عنوان خلاقیت در ارتباطات به چاپ رساندیم که مورد استقبال اهالی این حوزه قرار گرفت.

وی با مروری بر فراز و نشیب‌های این حرفه در دهه‌های اخیر یادآور شد: پس از انقلاب فرهنگی، روابط عمومی‌ها دچار سوءبرداشت‌های شدیدی شدند. برخی تصور می‌کردند که روابط عمومی فقط مسئول تدارک مراسم‌ است و کارکردی جز برگزاری جلسات، تشریفات و پذیرایی ندارد. حتی گاهی گفته می‌شد که روابط عمومی باید مراسم عزا را برگزار کند، نه جشن و شادمانی.
لزوم توجه به جایگاه شغلی روابط عمومی و ایجاد انگیزه در بین فعالان این حوزه
به گزارش بازارکار، خسرو رفیعی در این نشست که در آستانه روز جهانی ارتباطات و روابط عمومی برگزار شد با اشاره به تحولات ساختاری آموزش علوم ارتباطات پرداخت و گفت: در سال ۱۳۶۲، رشته‌های علوم ارتباطات و روابط عمومی با یکدیگر ادغام شدند و تنها در قالب یک دانشکده زیرمجموعه علوم اجتماعی فعالیت می‌کردند. اما در سال ۱۳۶۷، با پیگیری‌های مستمر برخی فعالان این حوزه، دانشکده مستقل علوم ارتباطات بار دیگر شکل گرفت و مسیر جدیدی برای توسعه این رشته آغاز شد.

وی همچنین به مخالفت انجمن با ترکیب عنوان روابط عمومی با واژگان غیرمرتبط اشاره کرد و اظهار کرد: روابط عمومی باید مستقل و شفاف باشد. این نهاد نه نماینده دولت است و نه ویترین تبلیغاتی سازمان. بلکه مدعی‌العموم جامعه و پل ارتباطی میان سازمان و افکار عمومی است.

روابط عمومی مانند سیستم عصبی یک سازمان است

در ادامه این نشست، محسن غفوریان نیز با اشاره به نزدیکی رشته روابط عمومی با روزنامه‌نگاری گفت: روابط عمومی مانند سیستم عصبی یک سازمان است؛ پیامی را دریافت می‌کند، تحلیل می‌کند و به‌درستی منتقل می‌سازد. این حوزه باید جایگاه واقعی خود را در ساختار سازمانی بازیابد و برای آن اهمیت قائل شویم.

    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط انجمن روابط عمومی ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید