استراتژیهای مؤثر ارتباطی در محیط کار دکتر حسن خسروی. مدرس دانشگاه و تحلیلگر مسائل مدیریت دولتی ایران. برای موفقیت در محیط کار علاوه بر تخصص و سایر ملزومات جانبی؛ به شدت نیازمند فراگیری روابط عمومی بصورت فنی حرفه ای و هم چنین مهارتهای ارتباطی هستیم. چشم ما دروازه آشنایی با پدیده ها و […]
استراتژیهای مؤثر ارتباطی در محیط کار
دکتر حسن خسروی. مدرس دانشگاه و تحلیلگر مسائل مدیریت دولتی ایران.
برای موفقیت در محیط کار علاوه بر تخصص و سایر ملزومات جانبی؛ به شدت نیازمند فراگیری روابط عمومی بصورت فنی حرفه ای و هم چنین مهارتهای ارتباطی هستیم. چشم ما دروازه آشنایی با پدیده ها و اشیاء و اتفاقات بوده و زبان ما ادامه دهنده آن در فرآیند شناخت و آشنایی و برقراری ارتباط است . تضادها و تعارضات سازمانی میان کارکنان چنانچه دقیق مورد آسیب شناسی قرار گیرند عمدتا ناشی از عدم شناخت و عدم ارتباط مؤثر و نداشتن تعامل و روحیه همزیستی و کار تیمی است. به دیگر سخن؛ اگر هر کارمند و هر فرد تازه استخدام شده در بدو ورود به سازمان بدرستی تحت آموزشهای مهارتی و روابط عمومی قرار گیرد میتوان امیدوار بود که سازمانهایی به مراتب کم هزینه تر؛ با انگیزه تر؛ کارآمدتر و شاداب تر خواهیم داشت. وقتی روابط و ارتباطات میان کارکنان در سازمان دچار پارازیت و گسستگی و خط و خش میباشد نمیتوان انتظار یک سازمان خوش برخورد با ارباب رجوع و با تولیدات با کیفیت و مولد را داشت. بدین منظور برای تقویت؛ ارتقاء و بهبود فضای کسب و کار و سازمان چند نکته مهم در خصوص استراتژی های ارتباطی را ذیلا بیان میکنیم :
۱- برای واحدی که در آن کار میکنید یک منشور اخلاقی و یک پیوست فرهنگی بنویسید.
۲ – به گفت و شنودهای رو در رو و چهره به چهره اهمیت دهید.
۳ – در کلام و گفتار و سخنان خود به تناسب موضوعات؛ قدری شوخ طبع باشید تا تصور نشود که انسان غیر قابل نفوذی هستید.
۴ – همواره از ارتباطات دوسویه و دوطرفه استقبال کنید. ارتباط یک طرفه ممکن است منجر به دیکتاتوری و استبداد در محیط کار شود.
۵ – در برقراری ارتباطات؛ ثبات قدم داشته و استوار باشید. ارتباطات ژله ای و لرزان و فاقد استحکام بنا؛ رو به ویرانی رفته و فراموش میشوند.
۶ – همواره به فکر آموزش و بازآموزی و نوسازی و تحول مثبت و سازنده باشید.
۷ – از سیاست درهای باز پیروی کنید و در دسترس باشید و خود را از چشم دیگران گم و گور نکنید.
۸ – امروزه هوش مصنوعی و فضای مجازی و فناوری های نوین میتوانند قدرت نفوذ و تأثیر گذاری شما را بر دیگران به نحو چشمگیری افزایش دهند. این ابزارها و تجهیزات و امکانات را بخوبی بکار گیرید.
۹ – عادت کنید و یاد بگیرید که شنونده خوب و فعال و باهوشی باشید. یک زبان برای گفتن داریم و دو گوش برای شنیدن.
۱۰ – همیشه در صدد سنجش و ارزیابی خود باشید تا مدام در حال به روز رسانی باشید و نگذارید که دچار روزمرگی و روشهای کهنه و منسوخ گردید.
۱۱- متن پیامک و یادداشتها و نکته هایی را که میخواهید برای دیگران ارسال کنید چند بار بخوانید تا در آنها غلط و اشتباه و توهین نباشد.
۱۲ – در مواجهه با دیگران از نطر روحی و جسمی ؛ سرزنده ؛ محکم ؛ خوش رو ؛ با انگیزه ؛ خونگرم و جنتلمن باشید.
حسن خسروی.