دوشنبه, ۱۴ آبان ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-04
تاریخ انتشار : ۰۴ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۶:۴۴ |
157 بازدید
۰
9
ارسال به دوستان
پ

Thu, May 25 at 4:00 PM *گزارش خبری هفته میراث فرهنگی آبادان و خرمشهر: موزه ، پایداری و حال خوب* مجموعه رویدادهای همایش هفته میراث فرهنگی آبادان و خرمشهر همزمان با هفته میراث فرهنگی و روز جهانی موزه در سال استان خوزستان با همکاری ادارات کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان های آبادان […]

Thu, May 25 at 4:00 PM
*گزارش خبری هفته میراث فرهنگی آبادان و خرمشهر: موزه ، پایداری و حال خوب*
مجموعه رویدادهای همایش هفته میراث فرهنگی آبادان و خرمشهر همزمان با هفته میراث فرهنگی و روز جهانی موزه در سال استان خوزستان با همکاری ادارات کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان های آبادان و خرمشهر، انجمن روابط عمومی ایران، انجمن مفاخر معماری ایران و کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی ایران در روزهای بیست و هفتم تا بیست و نهم اردیبهشت برگزار شد. افتتاح پایگاه رویدادها در بیست و هفتم اردیبهشت، اولین رویداد پیش‌بینی شده در این همایش بود که با حضور خسرو رفیعی، رئیس انجمن روابط عمومی ایران به انجام رسید. دومین روز این همایش در محل موزه دفاع مقدس خرمشهر با سخنرانی نادر عمید زاده، معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان؛ زینب اختری، مشاور امور زنان و خانواده وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی، آغاز به کار کرد. سرهنگ پوربچاری، مدیر مرکز فرهنگی دفاع مقدس و موزه جنگ خرمشهر؛ عبدالمجید عقیلی، رئیس هیأت رزمندگان خرمشهر و مدیر کل سابق بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان خوزستان؛ سید علیرضا قهاری، رئیس انجمن مفاخر معماری ایران؛ سجاد پاک گهر، رئیس میراث فرهنگی خرمشهر، عبدالله اسکویی شیروان، نماینده انجمن روابط عمومی ایران، شیما خرمی، دبیر برگزاری سال خوزستان، از دیگر سخنرانان این برنامه بودند.
جناب آقای نادر عمید زاده، طی سخنانی به معرفی ظرفیت‌های گردشگری خرمشهر پرداخت . وی در بخشی از سخنان خود گفت این شهر سرشار از جاذبه های گردشگری تاریخی ، فرهنگی و طبیعی است اما در این میان صنایع دستی بومی، جایگاه ویژه‌ای را به خود اختصاص داده است.خانم دکتر اختری مشاور امور زنان و خانواده وزارت میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی نیز طی سخنانی، ضمن ابراز خوشحالی از حضور در خرمشهر و آبادان اظهار داشت : آثار تاریخی نشان دهنده ریشه های یک ملت است و با توجه به ریشه های فرهنگی عمیق در شهرهای خرمشهر و آبادان، برای گسترش فعالیت های گردشگری می بایست کارهای ویژه پژوهشی و مخاطب شناسی صورت بگیرد. مشاور امور امور زنان و خانواده وزارت میراث فرهنگی در ادامه با اشاره به ظرفیت های موجود در استان خوزستان برای فعالیت‌های گسترده تر و علاقه کشورهای همجوار با خوزستان برای آشنایی با فرهنگ ایرانی اسلامی خواستار توجه بیش از پیش به این موضوعات شد.همچنین جناب سرهنگ عبدالمجید عقیلی رئیس هیأت رزمندگان خرمشهر و مدیر کل سابق بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان خوزستان، طی سخنانی با اشاره به اینکه معمولا موزه ها هر پنج سال یک بار بازآرایی می شوند بر لزوم بازآرایی موزه آبادان تاکید کرد. سپس دکتر سجاد پاک گهر مدیر اداره میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی خرمشهر به تشریح پتانسیل‌های گردشگری این شهر و نیزمعرفی نمونه های موفق موزه های جنگ در جهان پرداخت.در ادامه آقای سرهنگ مهدی پوربچاری، موزه جنگ آبادان را سرمایه ملی توصیف کرد که باید در حفاظت از آن تلاش ویژه ای صورت گیرد. در ادامه آقای مهندس قهاری رئیس انجمن مفاخر معماری ایران، به تشریح نحوه پیگیری همایش هفته میراث فرهنگی آبادان و خرمشهر با همکاری انجمن مفاخر معماری و روابط عمومی ایران پرداخت و در بخشی از سخنان خود، خواستار برگزاری سلسله رویدادهایی در استان خوزستان با توجه به اعلام سال خوزستان از طرفین انجمن‌ها پرداخت.دکتر جعفر مهرکیان، استاد دانشگاه و باستان شناس به روایت داستان نجات موزه ها در دوران دفاع مقدس و انتقال اشیاء گرانبهای آن به سرپرستی ایشان پرداخت.همچنین خانم مهندس خرمی، به ارائه اقدامات انجام شده در سال خوزستان، از طرف کمیته برگزاری سال استان خوزستان پرداخت. در پایان آقای دکتر عبدالله اسکویی، به نمایندگی از انجمن روابط عمومی ایران مطلبی با عنوان “موزه به مثابه رسانه” ارائه و ضمن تشریح نقش موزه ها در پیام رسانی، جامعه پذیری، هویت دهی، آموزش ،پیوند و سرگرمی بر توجه به کودکان و نوجوانان به عنوان، مخاطبان اصلی موزه ها تاکید کرد و به تشریح راهکارهای خلق جذابیت در موزه ها پرداخت.
نقطه اوج برنامه‌های روز دوم، اجرای پرفورمنس بسیار زیبایی توسط بازیگران حرفه ای و نوجوانان اروند کنار، به ابتکار، همت و تلاش آقای مهندس سید شمس الدین نوربخش، دبیر برگزاری همایش و  مدیر اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آبادان، با موضوع نقش تاریخی شهر آبادان و آداب و رسوم اقوام آبادانی بود. این برنامه که با حضور مشاور امور زنان وزارت میراث فرهنگی و آقای دکتر سید مجتبی محفوظی نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی برگزار شد، به شدت مورد استقبال حاضران قرار گرفت. گفتنی است در محل برگزاری مراسم، ماکت ها و عکس هایی از آبادان قدیم به نمایش گذاشته شده بود. همچنین هنرمندان آبادانی در غرفه های مختلف جواهرات دست ساز، حصیر بافی و پوشاک های محلی را به نمایش گذاشته بودند.
سخنرانی خانم اختری مشاور امور زنان وزارت میراث فرهنگی به زبان عربی از نکات جالب این برنامه بود.
روز سوم همایش در محل موزه کارآموزان آبادان با حضور دانش آموزان مدارس روستای (سادات) و توزیع اقلام فرهنگی و آموزشی با موضوع تالاب در میان آنان برگزار شد، که فضای با نشاطی ایجاد کرده بود.موزه کارآموزان و موزه بنزین خانه از دیگر مکان هایی بود که مورد بازدید شرکت کنندگان در همایش قرار گرفت. موزه کارآموزان، طی سالهای گذشته، محل آموزش کارکنان فنی پالایشگاه نفت آبادان بوده است و در موزه بنزین خانه که در محل اولین پمپ بنزین شهر آبادان قرار گرفته است، تاریخچه تحول فناوری های پمپ بنزین و نقش نفت در زندگی ایرانیان به نمایش گذاشته شده است.بعد از ظهر روز سوم همایش نیز، که در مسجد تاریخی رانگونی های آبادان برگزار شد، آقای دکتر مهرکیان، به تشریح تاریخچه این مسجد و نیز تلاش های انجام شده برای حفاظت از میراث تاریخی استان خوزستان در دوران دفاع مقدس پرداخت.در پایان، جمع بندی نشست توسط خانم دکتر منا مسعودی آشتیانی، نماینده ایکوم و کمیسیون گردشگری و کسب و کارهای وابسته اتاق بازرگانی ایران، انجام گرفت و لوح تقدیر رئیس ایکوم ایران ، رئیس انجمن روابط عمومی ، رئیس کمیسیون گردشگری و کسب و کار های وابسته، رئیس انجمن مفاخرمعماری ایران، به دست اندرکاران همایش آقایان و خانم ها : علی شریفی نسب،کریم جنامی،رضا دهقان، سعید پوربچاری، فرید راضی پور، مجاهد ربیعی، آرش شلتوکی، ناصر روستایی،غلامحسین کمال دشتی، مهرداد صیادی سامانی، افسانه کهراریان، عاطفه رفیعی فر، مهدیه عبدی، قنواتی ، لویمی، سید احمد موسوی،دهداری، احسان بنی طرف ، زینب حقیقت ، صادق میان آبی و خانم اسماعیلی مدیر مدرسه عصمت اروند کنار اهدا شد.
اهداء کتاب دست نوشته های مهندس چمران با امضای محمدحسین چمران، برادر زاده شهید و اهدای تندیس یادبود مراسم به پاس تلاش های مهندس نوربخش برای اجرای متفاوتی از برگزاری مراسم بزرگداشت روز جهاتی موزه به ایشان  از طرف گروه هنرمندان شهر آبادان ، پایان بخش این برنامه ها بود.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط انجمن روابط عمومی ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید