شنبه, ۱۱ آذر ۱۴۰۲ / بعد از ظهر / | 2023-12-02
تبلیغات
تبلیغات
تاریخ انتشار : ۲۴ فروردین ۱۴۰۲ - ۲۰:۴۱ |
79 بازدید
۰
6
ارسال به دوستان
پ

برنامه ریزی و اهمیت آن در روابط عمومی   هر سازمان به عنوان بخشی از چرخه عمر خود به طور مداوم، در چهار وظیفه اصلی مدیریت که شامل : برنامه ریزی، رهبری، سازماندهی و کنترل می باشد، فعالیت می کند که مهمترین آنها برنامه ریزی است. برنامه ریزی بخشی از مدیریت است که مربوط به […]

برنامه ریزی و اهمیت آن در روابط عمومی
  هر سازمان به عنوان بخشی از چرخه عمر خود به طور مداوم، در چهار وظیفه اصلی مدیریت که شامل : برنامه ریزی، رهبری، سازماندهی و کنترل می باشد، فعالیت می کند که مهمترین آنها برنامه ریزی است. برنامه ریزی بخشی از مدیریت است که مربوط به ایجاد رویکردها، قواعد و دستورالعمل برای دستیابی به هدف مورد نظر است.
سایر توابع مدیریتی نیز در صورتی که اثربخش باشند، باید برنامه ریزی شود.
مدیران در همه سطوح برنامه ریزی به عنوان هدف، متمرکز هستند، بنابراین اهداف باید برای فعالیت های روزمره و همچنین طرح های طولانی مدت گسترده‌تر، تنظیم شوند.
اهمیت برنامه ریزی به عنوان عامل اصلی در فرآیند مدیریت، پذیرفته شده است. برنامه ریزی نه تنها ثبات و اطمینان را برای کسب و کار به ارمغان می آورد، بلکه به معنای هدف و جهت یکپارچه برای دستیابی به اهداف از پیش تعیین شده نیز می باشد.
روابط عمومی چیست ؟
برخی ها فکر می‌کنند، روابط عمومی تشکیلاتی عریض و طویل است که کار یک چاپخانه بزرگ را انجام می‌دهد به نیروی فنی نیاز دارد. بعضی‌ها هم روابط عمومی یک واحد تشریفاتی به حساب می‌آورند که به دردی نمی‌خورد و بود و نبودش فرقی نمی کند. کم نیستند مدیرانی که به داشتن روابط عمومی باور دارند؛ ولی کار روابط عمومی را پذیرایی از میهمانان و یا فضا سازی تبلیغاتی در مناسبت ها می دانند.
اما باید گفت و باور داشت که سازمانها همواره دچار بحران و مشکلات می‌شوند و روابط عمومی نقش بسزائی در عبور از این بحرانها دارد. روابط عمومی دارای ماهیتی رسانه ای است و در طبقه بندی ها، در صف رسانه های سازمان قرار می‌گیرد .
به همین خاطر در حوزه مباحث رسانه‌ای، روابط عمومی‌هایی را موفق می‌دانند که با به خدمت گرفتن شیوه‌ها و روش‌های نوین ارتباطی و مهارت‌های ارتباطی، بتواند حداکثر همکاری را جلب و بیشترین بهره‌وری را از رسانه‌های جمعی کسب کنند.
در۲۰ سال گذشته، روابط عمومی در ایران، توانسته جایگاه خود را تا حدی ارتقا دهد و مدیران را قانع کند که نظرسنجی از مردم چیز بدی نیست .
 اما هنوز نتوانسته به تبیین روابط عمومی آرمانی دست یابد و انرژی خود را بر توسعه آن متمرکز کند.
در دنیای امروز روابط عمومی‌ها به‌عنوان عناصر قوی در ارزیابی و تقویت برنامه‌ها و پیشبرد اهداف سازمان‌ها تلقی می‌گردند. امروزه نقش روابط عمومی و حیطه فعالیت آن بیشتر مورد قبول واقع شده است.
تمامی فعالان جامعه در بخش‌های مختلف فرهنگی، سیاسی، اقتصادی جویای روابط عمومی هایی هستند که آنان را در طراحی روش های معقول و تعیین خط مشی‌های مرتبط با آینده یاری دهند. روابط عمومی نقش های گوناگونی را در جایگاه های متفاوت و شرایط متمایز از یکدیگر ایفا می کند.
در واقع کار اصلی روابط عمومی از بین بردن زمینه بروز اخبار بد در سازمان است نه پنهان کردن آن !
وقتی قرار شد که سازمان بتواند در ارتباط با نیازهای اجتماعی برنامه ریزی و سیاست گذاری کرده و شیوه های عملش را از این طریق ارزیابی و براساس آن اتخاذ تصمیم کند، زمینه بروز اخبار بد و منفی تا حدود زیادی در سازمان خود به خود از بین خواهد رفت و یک نوع رابطه دوستانه وصمیمانه، دو طرفه بین سازمان و جامعه یا بین روابط عمومی و رسانه ها به وجود می‌آید.
اینجا دیگر روابط عمومی نیست که تشخیص می‌دهد، چه چیزی باید منتشر شود و چه چیزی نشود. او این امکان را فراهم می‌کند که دست اندرکاران مطبوعات به سراغش بیایند و اطلاعاتی را که نیاز دارند، دریافت کنند.
روابط عمومی این اطلاعات را دسته بندی می‌کند و برای تسریع جریان ارتباط به آنها کمک می‌کند، زیرا چیزی برای پنهان کردن ندارد. اعتقاد غالب در این مرحله آن است که انگار مشکل، آن را از بین نمی‌برد و حل نمی‌کند بلکه آن را به آتش زیر خاکستر تبدیل می‌کند و در دراز مدت جز خطر فساد، فاصله گرفتن از مردم و از هم گسیختگی سازمان، نتیجه ای به بار نخواهد آورد.
هدف یک روابط عمومی خوب، باید حل مشکل مشترک بین سازمان و مردمی باشد که با آن سازمان سرو کار دارند.
یک روابط عمومی مطلوب، باید مجرایی برای تبادل اندیشه ها و افکار باشد.
در یک جمله می‌توان گفت که مهمترین رسالت یک روابط عمومی، آگاه کردن مردم از تلاش ها و مشکلات سازمان، جویا شدن نظرهای مردم و جمع کردن و انتقال آن به سازمان و ترتیب اثر دادن به آنها در برنامه ریزی های آتی به منظور رسیدن به رشد و توسعه بیشتر سازمان است و رسانه ها می‌توانند ضعف ها و نقاط قوت سازمان را به بهترین شکل بیان کنند.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
تبلیغات
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط انجمن روابط عمومی ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید