دکتر حمید نطقی، در ۱۱ شهریور ۱۲۹۹ هجری شمسی در تبریز متولد شد. وی تحصیلات ابتدایی خود را در این شهر آغاز کرد و سپس با خانواده خویش به شهر آستارا مهاجرت نمود و در مدرسه «حکیم نظامی» این شهر به ادامه تحصیل پرداخت. دکتر نطقی سپس به تهران آمد و در دانشکده حقوق دانشگاه […]
دکتر حمید نطقی، در ۱۱ شهریور ۱۲۹۹ هجری شمسی در تبریز متولد شد. وی تحصیلات ابتدایی خود را در این شهر آغاز کرد و سپس با خانواده خویش به شهر آستارا مهاجرت نمود و در مدرسه «حکیم نظامی» این شهر به ادامه تحصیل پرداخت. دکتر نطقی سپس به تهران آمد و در دانشکده حقوق دانشگاه تهران به تحصیل مشغول شد و در سال ۱۳۲۱ با درجه لیسانس از این دانشکده فارغ التحصیل شد. او تحصیلات خود را در رشته حقوق قضایی و در مقطع دکترا در دانشگاه استانبول آغازکرد. دکتر نطقی در سال ۱۳۲۷ به ایران بازگشت و در سال ۱۳۳۰ به مدیریت روابط عمومی شرکت نفت منصوب شد و از آن زمان به بعد فعالیتهای خود را در زمینه روابط عمومی آغاز کرد. پس از تاسیس «مؤسسه عالی روزنامهنگاری و روابط عمومی» در سال ۱۳۴۶ از دکتر نطقی جهت مدیریت گروه روابط عمومی و تدریس دروس تخصصی این رشته دعوت به عمل آمد. در نتیجه وی از شرکت ملی نفت ایران جدا و کار خود را به طور تمام وقت در این مؤسسه آغاز کرد.
دکتر نطقی در سال ۱۳۵۱ جهت بررسی نحوه آموزش رشته روابط عمومی در دانشکدههای آمریکا و تهیه و تـدوین یک برنامه جامـع آمـوزشی این رشته، سفری بـه این کـشور داشت و پس از این سـفر تحقیقاتی برنامه پیشنهادی خود را به شـورای عالی دانشکده علـوم ارتباطات اجـتماعی تقدیم نمود که مورد تایید و تصویب مسئولین قرار گرفت. دکتر نطقی تا سال ۱۳۵۷ مصادف با انقلاب اسلامی در سمت خود به عنوان رئیس گروه روابط عمومی دانشکده علوم ارتباطات اجتماعی باقی بود. وی در سال ۱۳۵۰ کتاب «مدیریت و روابط عمومی» را تالیف نمود. دکترنطقی، پس از پیروزی انقلاب اسلامی، به رغم حذف رشته روابط عمومی از نظام آموزشی کشور، همچنان به فعالیتهای آموزشی، پژوهشی و مشاورهای خود در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی که نام جدید همان مؤسسه عالی روزنامهنگاری و روابط عمومی بود، ادامه داد. در پی تلاشهای ایشان و آقای دکتر کاظم معتمدنژاد، مجددا در سال ۱۳۶۶ رشته روابط عمومی به عنوان یک رشته در مقطع کارشناسی مورد تصویب شورای عالی برنامهریزی وزارت فرهنگ و آموزش عالی قرار گرفت. در سال ۱۳۷۷ از دکتر نطقی در مراسمی که توسط انجمن روابط عمومی ایران برگزار شد قدردانی بعمل آمد و در سال ۱۳۷۸ با تربیت هزاران شاگرد که امروز هر کدام خود در این رشته خبره و استاد هستند جهان را بدرود گفت و به ملکوت اعلا پیوست.