محسن هاشمی رفسنجانی نیز در این مراسم با بیان اینکه مدیریت و فعالیت در روابط عمومی مسئولیتی دشوار است، گفت: بسیاری از مسئولین فهم روشنی از وظیفه روابط عمومی ندارند و آن را وکیل و سخنگوی سازمان می دانند و فکر می کنند هر معظل یا بحرانی که به دلیل هر فعالیتی در سازمان اتفاق […]
محسن هاشمی رفسنجانی نیز در این مراسم با بیان اینکه مدیریت و فعالیت در روابط عمومی مسئولیتی دشوار است، گفت: بسیاری از مسئولین فهم روشنی از وظیفه روابط عمومی ندارند و آن را وکیل و سخنگوی سازمان می دانند و فکر می کنند هر معظل یا بحرانی که به دلیل هر فعالیتی در سازمان اتفاق می افتد را حل و فضا را برای آن تشکیلات یا سازمان مثبت کند که باعث می شود مشکلات زیادی برای روابط عمومی ها بروز کند. همین امر باعث می شود مدیران احساس کنند روابط عمومی های موفقی ندارند.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران یادآور شد: همین افتضاح اخیری که برای یک روزنامه نگار در سفارت عربستان در ترکیه اتفاق افتاد، با آن همه پول و امکانات و نیروهایی که در دنیا با مزد گرفتند نتوانستند در مقابل فضای مجازی مشکل خودشان را حل کنند و در نهایت مجبور شدند با یک دروغ دیگر فضا را به نفع خودشان پیش ببرند که باز هم قطعا نمی توانند.
نگاه سنتی را به یک نگاه واقع بینانه به روابط عمومی تغییر دهیم
وی تأکید کرد: لازم است که ما نگاه سنتی را به یک نگاه واقع بینانه به روابط عمومی تغییر دهیم و اجازه دهیم روابط عمومی بتواند با استفاده از علم روابط عمومی مسائل را برای جامعه تبیین و به نفع سازمان خودش کار کند. اما اگر از بُعد افراطی نگاه کنیم، آنها فکر می کنند که روابط عمومی باید به طور یک طرفه مسائل را به خورد جامعه دهد.
هاشمی افزود: اگر بخواهیم به خود سازمان شهرداری نگاه کنیم، اتفاق اخیری که برای مدیر روابط عمومی شهرداری افتاد و عزل شد می تواند نوعی از همین نگاه به روابط عمومی باشد که چرا در موضوع بازنشستگی شهرداری این نظریه نتوانسته در جامعه به صورت مثبتی پوشش داده شود. شاید دلیل عزل این نیست ولی می تواند یکی از دلایل عزل هم در نظر گرفته شود.
وی اظهار داشت: در نگاه افراطی روابط عمومی وظیفه دارد به صورت یک طرفه انتقال اطلاعات کند اما در نگاه تعاملی باید اطلاعات جامعه را هم به مدیران منتقل کند و فقط بلندگوی مدیران نباشد و در اقناع مخاطب تلاش داشته باشد. این موضوع باعث می شود موج کاهش اعتماد عمومی به موج افزایش اعتماد عمومی تبدیل شود.
آیت الله هاشمی به تنهایی یک رسانه بودند
رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه آیت الله هاشمی به تنهایی یک رسانه بودند و به عنوان یک روابط عمومی قوی عمل می کردند، تصریح کرد: ایشان در دوران دفاع مقدس با استفاده از خطبه های نماز جمعه به جامعه امید می دادند و با تبیین مسائل جنگ و بیان واقعیت ها در مقاطع مختلف امید جامعه را دو چندان می کردند. در آخرین خطبه ای هم که ایشان خواندند برای جلوگیری از ریزش نخبگان و بازسازی اعتماد عمومی و حفظ امید در جامعه چه اثرگذاری وسیعی داشتند و بخش مهمی از نخبگان جامعه که داشتند از نظام جمهوری اسلامی جدا می شدند را دوباره به جامعه تبادلی با حاکمیت برگردادند.
وی ادامه داد: حتی ایشان فضای بعد از فوتشان را هم آماده سازی کردند. به صورتی که با ۳۵ دفترچه خاطرات از سال ۶۰ هر روز نوشته اند و الآن در اختیار ما است و ما تا به حال ۱۴ دفترچه را چاپ کرده ایم و در اختیار جامعه قرار داده ایم. برای پاسخگویی سؤالات جامعه در مسائل مختلف با نوشتن حقایق آن زمان این وظیفه را به خوبی انجام دادند. در همین واقعه اخیر که دوتن از بزرگان کشور در مورد ایشان مطلبی نوشتند بنده فقط با رجوع به خاطرات ایشان توانستم پاسخ مناسبی برای هر دو بزرگوار تهیه کنم و با یک روش اعتدالی در اختیار جامعه قرار دهم. در نتیجه حرکتی که ایشان سال ها پیش آغاز کرده اند همچنان توانسته روشنگر فضای سیاسی ما باشد و من مطمئنم در آینده این جامعه می تواند مسائل مختلفی که هنوز روشن نیست را برای جامعه روشن کند