دوشنبه, ۱۹ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-12-09
تاریخ انتشار : ۲۳ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۶:۰۴ |
101 بازدید
۰
6
ارسال به دوستان
پ

کاهش سرانه روزنامه خوانی ؛افزایش گرایش به سمت اینترنت و شبکه های مجازی سیدعباس صالحی  وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از کاهش سرانه روزنامه خوانی در کشور خبر داد و گفت که بر اساس طرح پیمایش ملی، مصرف رسانه ای که در قالب ارزش ها و نگرش های ایرانیان در سال ۹۴ انجام شد، زمان […]

کاهش سرانه روزنامه خوانی ؛افزایش گرایش به سمت اینترنت و شبکه های مجازی
سیدعباس صالحی  وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از کاهش سرانه روزنامه خوانی در کشور خبر داد و گفت که بر اساس طرح پیمایش ملی، مصرف رسانه ای که در قالب ارزش ها و نگرش های ایرانیان در سال ۹۴ انجام شد، زمان روزنامه خوانی در کشور رو به کاهش نهاده است.
این در حالی که این پیمایش ملی نشان می دهد که میزان گرایش مردم به سمت اینترنت و شبکه های مجازی و ماهواره در مقایسه با روزنامه ها رو به افزایش است.
وی که در نخستین نشست سراسری خانه های مطبوعات و رسانه های کشور در ساری سخنرانی می کرد  اضافه نمود: بر اساس نتایج این پیمایش میانگین تماشای تلویزیون در روز ۱۹۴ دقیقه و شبکه های ماهواری به ۴۸ دقیقه رسیده است و در میان استان های کشور، کرمانی ها بیشترین زمانشان را صرف تماشای تلویزیون می کنند.
وی افزود: همچنین بر اساس نتایج این پیمایش مردم استان کردستان با ۴۸ دقیقه، بیشترین زمان را در طول شبانه روز به تماشای شبکه های ماهواری می نشینند و کمترین میزان نفوذ این شبکه ها هم در خراسان جنوبی با هشت دقیقه است.
صالحی میانگین استفاده از اینترنت را در کشور ۱۶۹ دقیقه برآورد کرد و توضیح داد: بیشترین استفاده از اینترنت در کشور را هرمزگان با ۲۱۵ دقیقه در اختیار دارد.
وی میانگین روزنامه خوانی در کشور را حدود ۲۸ دقیقه در روز اعلام کرد و گفت که تهرانی ها با ۴۳ دقیقه رتبه نخست روزنامه خوانی را به خود اختصاص داده اند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: نتایج این پیمایش که در سال ۹۵ منشتر شد همچنین نشان می دهد که تماشای تلویزیون، شبکه های ماهواره و استفاده از اینترنت در کشور روز به افزایش است.
وی یادآور شد: با این وجود نتایج طرح پیمایشی که شهریور ماه سال جاری در تهران انجام شد، نشان می دهد که همچنان بیش از نیمی از مردم علاقه مند به چاپ روزنامه به صورت کاغذی هستند و این نتیجه یعنی این که باید به مخاطب در مطبوعات توجه بیشتری شود.
صالحی مهم ترین کارکرد مطبوعات را اطلاع رسانی، پرکردن اوقات فراغت، تهیه آگهی و تامین اقتصادی برشمرد و اظهار داشت : رسانه های کلاسیک ما با مزیت های اعتماد سازی و عمق بخشی به سوژه ها می توانند مخاطب خود را بازیابی کنند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از فضای مجازی به عنوان تهدیدی فضای حقیقی رسانه ای یاد کرد و گفت: در شرایط فعلی فضاهای مجازی و شبکه های اجتماعی به دنبال تولید انبوه خبر با سرعت زیاد هستند و همانند خودروهایی که با سرعت زیاد حرکت می کنند، قطعا با خطر مواجهند.
وی افزود: در چنین شرایطی اعتماد مردم به سمت رسانه های کلاسیک و سنتی افزایش خواهد یافت و اگر اینگونه نشود، حوزه های فرهنگی ما سطحی نگر می شود و نمی تواند کارکرد مناسبی از خود نشان دهد.
صالحی بازیابی نقش مطبوعات را در شرایط گسترش روز افزون فضای مجازی و شبکه های اجتماعی مرهون همکاری خانه های مطبوعات با رسانه ها و تبادل نظر و اطلاعات دانست و یادآور شد: خانه های مطبوعات می توانند با بهره گیری از مزیت های اعتماد آفرینی رسانه های کلاسیک نقش اصلی را به این مطبوعات برگردانند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به دست اندرکاران رسانه های مکتوب در کشور توصیه کرد تا با شناسایی مزیت های خود و مخاطب پذیری، جایگاه خود را بازیابند و در غیر این صورت در معرض افول قرار می گیرند.

    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط انجمن روابط عمومی ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید