جمعه, ۳۰ شهریور ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-09-20
تاریخ انتشار : ۲۳ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۴:۴۴ |
98 بازدید
۰
4
ارسال به دوستان
پ

موضوعات مهم مورد نظر رسانه های برتر دنیا  در سال ۲۰۲۱ ۱۰ top media trends for 2021 By Michael Layne – Feb. 1, 2021  منبع https://www.publicrelationstoday.com/2020/article/trends/   کاری از کمیته امور بین الملل انجمن روابط عمومی ایران مترجم :  فاطمه ریحانی – فعال حوزه رسانه و روابط عمومی حسن خسروی – مدرس دانشگاه – مولف […]

موضوعات مهم مورد نظر رسانه های برتر دنیا  در سال ۲۰۲۱
۱۰ top media trends for 2021
By Michael Layne – Feb. 1, 2021
 منبع https://www.publicrelationstoday.com/2020/article/trends/
 
کاری از کمیته امور بین الملل انجمن روابط عمومی ایران
مترجم :  فاطمه ریحانی – فعال حوزه رسانه و روابط عمومی
حسن خسروی – مدرس دانشگاه – مولف کتاب روابط عمومی و ارتباطات
 
سال ۲۰۲۰ با گسترش و شیوع جهانی ویروس کرونا یک سال خاص و پر خبری بود . زیرا ویروس کووید ۱۹  تمامی جنبه های زندگی بشر را تحت الشعاع خود قرار داده و شاهد بحرانهای اقتصادی ریز و درشت در سراسر دنیا بودیم و رسانه ها نیز از این قاعده مستثنی و بی بهره نبودند.
در حالی که برخی از کارشناسان در باره آخرین تحولات مربوط  به  انقلاب اینترنتی صحبت میکنند ، بسیاری نیز میکوشند تا تمرکز برتاثیرات همه گیری ویروس کرونا داشته باشند . با این حال به نظر میرسد که در سال ۲۰۲۱ با ۱۰ رویداد و تحول مهم در حوزه کار رسانه ای روبرو هستیم که ذیلا بدانها اشاره میشود .

۱-کلیک کردن ، پادشاهی است. اکثر رسانه ها در حال حاضر به صورت مجازی و آنلاین کارمی کنند. از این رو “” کلیک کردن “” بسیار مهم است . به عبارت دیگر کلیک کردن به نوعی پادشاهی کردن است چرا که خبری مهم به نظر میرسد که بیشترین کلیک ها و اشتراک گذاریها را خورده باشد . آیا این به معنی گسترش ارتباطات نیست ؟ براستی اما اکنون موفقیت یک روزنامه نگار و فعال رسانه ای چگونه اندازه گیری می شود.؟!؟ ملاک اثربخشی و موفقیت و کارآمدی یک فعال رسانه ای چیست ؟ پس اخبار و رویدادهای پر کلیک خیلی مهم هستند .
۲-مصاحبه های از راه دور یک هنجار جدید است. رسانه ها همیشه به اشکال مختلف مصاحبه میکنند اما در شرایط کرونایی مصاحبه های از راه دور برای رسانه های تلویزیونی و آنلاین خیلی حساس شده است . فاصله گذاری های اجتماعی سبب شده تا مصاحبه های چهره به چهره کمتر شوند . بنابراین رسانه ها و متخصصان روابط عمومی، میبایست تمرکز خود را بر مصاحبه های از راه دور مجازی قرار دهند .
۳-ارتباطات هنوز مهم است. بخش خوب قصه سال ۲۰۲۰ این بود که کووید ۱۹ برای اهالی رسانه و روزنامه نگاران خوراک های خوبی تهیه کرد و یکتجربه فوق العاده کاری بود . چرا که بسیاری از سازمانها برای پوشش خبری و آموزش و اطلاع رسانی اخبار ویروس کرونا برای کارکنان خود و مخاطباننیز ناچار شدند تا ارتباطات خود را با اهالی رسانه بیشتر کنند . و این یک نکته مثبت بود تا نقش روابط عمومی ها و ارتباط با رسانه پررنگ تر شود

 

۴-خبر مجانی نخواهد بود. درست است که شما برای جستجوی هر مطلب دلخواه به گوگل مراجعه میکنید . اما تولید محتوای آنها زحمت بسیاری برده و افراد زیادی برای آماده سازی آن انرژی و وقت گذاشته اند . رسانه های با نگاه سنتی سعی در روزمرگی و حرکت بر یک مدار مشخص کم هزینه دارند اما رسانه های پویا و خلاق و آینده نگر برای خبر و تولید خبر پول خرج میکنند و هزینه میدهند تا سرآمد و زنده باشند .
۵-فعالیتهای رادیویی زنده. جمعیت زیادی از مردم ، وقت خود را در ماشین و اتوبوس و مترو میگذرانند . بنابراین فعالیتهای رادیویی زنده با هدف اطلاع رسانی و آموزش عمومی در قالب بسته های کوتاه آموزشی و پادکستها خیلی ضروری است . رادیو هنوز هم پر طرفدار است . تقویت رادیوهای محلی و منطقه ای بسیارتوصیه میشود .
۶-سرنوشت اخبار . بیشتر مردم اخبار را از رسانه های اجتماعی و خبرنامه های الکترونیکی و پادکست هادریافت میکنند.رسانه ای موفق است که اخبار دسته بندی شده سازمان یافته تری را به اطلاع مردم برساند . به اشتراک گذاری آنلاین و شفاف اخبار و رویدادها و توسعه روابط دوجانبه مخاطب و رسانه مهم تر از گذشته است .
۷-کشمکش برای تعادل . رسانه ها نسبت به دو دهه گذشتهتفاوت ساختاری و کارکردی بسیاری را تجربه کرده اند . ظهور و بروز اینترنت و فضای مجازی و رسانه های اجتماعی رسانه ها را شخم زده است . رسانه ها برای بقا با کشمکش هایی روبرو هستند تا تعادل خود را در عرصهحرفه ای حفظ کرده و زمین نخورند .

۸-صحرای بی آب و علف اخبار : واضح است که رسانه ها نیازمند حمایت دولت و مقامات محلی و نهادهای مختلف هستند . در بعضی مناطق ضعف بنیه مالیو کادر حرفه ای رسانه ها سبب ایجاد بیابانها و صحراهای بی آب و علف اخبار شده و شاهد زوال و مرگ رسانه ها بوده و هستیم . یکی از روندهای مهم در ۲۰۲۱ باید تمرکز بر تقویت نقش دولتها و نهادهای محلی در حمایت بیشتر از رسانه ها باشد .
 

۹-نفوذ رو به رشد تاثیرگذاران رسانه های اجتماعی. افراد تاثیر گذار در شبکه های اجتماعی تعداد زیادی پیرو و دنبال کننده دارند . این افراد دائما با مخاطبان خود مرتبط بوده تا داستان ها ، محصولات و ایده های خویش را با دیگران به اشتراک بگذارند . رسانه ها میتوانند از نفوذ و تاثیر این افراد برای توسعه اهداف خود بهره بگیرند .

۱۰– فشرده سازی بیشتر . وضعیت طوری شده که رسانه ها باید فشرده تر شوند . بدلایل مختلف اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی ، رسانه ها باید به سمت ادغام و کوچک سازی حرکت کنند و چابک تر شوند . رسانه های با ساختمانهای بسیار عریض و طویل و پراکنده ، دیگر کارایی گذشته را نداشته و هزینه بر هستند .

    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط انجمن روابط عمومی ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید