در دهه ۱۹۶۰ میلادی ژنرال پینوشه در شیلی علیه حکومت مردمی آلنده کودتا کرد. لحظات کودتا بسیار خونین و مصیبت بار بود. مردم شیلی در مقابل کودتا کاری از پیش نبردند اما سرانجام گزارش تصویری رویداد دردناکی را که بر آنها گذشته بود، فریم به فریم توسط مسافران از شیلی خارج کردند. فیلم شب روی […]
در دهه ۱۹۶۰ میلادی ژنرال پینوشه در شیلی علیه حکومت مردمی آلنده کودتا کرد. لحظات کودتا بسیار خونین و مصیبت بار بود. مردم شیلی در مقابل کودتا کاری از پیش نبردند اما سرانجام گزارش تصویری رویداد دردناکی را که بر آنها گذشته بود، فریم به فریم توسط مسافران از شیلی خارج کردند. فیلم شب روی شیلی مستندی است از این رویداد که علی رغم اراده دیکتاتور کودتاگر ساخته شد و راز جنایتکاران را فاش کرد.
سالها بعد در لهستان شاهد قهر رسانه ای مردم با دولت نظامی بودیم.مردمی برنامه ویژه خبری تلویزیون را نگاه نکردند و به نظامیان نه گفتند.
در بریتانیا بی بی سی داستان نهنگهای دریای جنوب را از کانال مردم به سرعت پخش کرد و…
این موج جهانی تنها در سایه گسترش شبکه های رسانه ای و خبری و گسترش ارتباطات ممکن شده است.
ارتباطات جهان را تغییر داده است.
جهان هر روز کوچکتر از پیش می شود. روزگاری نه چندان دور اخبار مربوط به هر رویدادی روزها طول می کشید تا به دیگران برسد. اکنون هیچ رویدادی از هیچ جای دنیا مکتوم نمی ماند.
زمانی نه چندان دور مارشال مک لوهان جامعه شناس آمریکایی گفت که در پرتو گسترش رسانه ها و انقلاب ارتباطی در حال رسیدن به دهکده کوچک جهانی هستیم. در آن زمان این حرف شاید یک پیش بینی فانتزی مانند پیش بینی های آرتور سی کلارک، ژول ورن و… در یک فضای تخیلی به نظر می رسید. اما انقلاب ارتباطات جهان را تغییر داد. اکنون بسیاری با استفاده از رسانه های اجتماعی جهان پیرامون خود را بهتر می شناسند.
اطلاعات جهانی را شکل داده است که با آن می توان بهتر زیست و راحت تر انتخاب کرد.
اگر روزنامه نگاری رکن اساسی دموکراسی تلقی می شد اکنون دیگر به عینه ثابت شده است که ارتباطات و اطلاعات دنیای ما را دگرگون کرده است و این از تعاریف فراتر رفت.
بسیاری از ما اکنون هر بامداد نخست اخبار را کنترل می کنیم و بعد به امور روزمره می پردازیم.
معجزه ارتباطات جهان ما را دگرگون کرده است. سطح مطالبات و خواستهای ما را ارتقا داده و زندگی بهتری را برایمان شکل داده است.
انقلابها و تحولات سریع جهانی در سایه گسترش ارتباطات ممکن شده است.
بهار عربی و فراگیری سریع آن در میان کشورهای عربی تنها از طریق گسترش رسانه ها ممکن شده است. تحولی عظیم که اینک همه در آن شریکیم.
در کسری از ثانیه تحولی در یک کشور دور به گوش ما می رسد. همه اینها را می توان به فال نیک گرفت. تغییر، تغییر و تغییر نتیجه گستردگی رسانه هایی هستند که با سرعتی اعجاب انگیز شور ملتها را به شعور بدل می کنند.
بیست و هفتم اردیبهشت روز جهانی ارتباطات بر همه دست اندرکاران این تحول عظیم خجسته باد.