شنبه, ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | 2025-04-26

کاریابی
تاریخ انتشار : ۲۳ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۵:۵۲ |
221 بازدید
۰
6
ارسال به دوستان
پ

بزنگاه آبان و مسئلۀ اینترنت جهان دگرگون شده است. این دیگر یک شعار انتزاعی و غیر‌ملموس نیست، میلیاردها تومان ضرر به کسب‌وکارها، متوقف شدن بسیاری از پروژه‌ها و پژوهش‌ها، ایزوله شدن در برابر دنیا و بی‌خبری میلیون‌ها مهاجر ایرانی از اقوام‌شان در ایران تنها بخشی از نتایج چندروزۀ قطعی اینترنت در ایران بود. در شمارۀ […]

بزنگاه آبان و مسئلۀ اینترنت

جهان دگرگون شده است. این دیگر یک شعار انتزاعی و غیر‌ملموس نیست، میلیاردها تومان ضرر به کسب‌وکارها، متوقف شدن بسیاری از پروژه‌ها و پژوهش‌ها، ایزوله شدن در برابر دنیا و بی‌خبری میلیون‌ها مهاجر ایرانی از اقوام‌شان در ایران تنها بخشی از نتایج چندروزۀ قطعی اینترنت در ایران بود. در شمارۀ جدید ماهنامۀ ارتباطات ابعاد این اتفاق را بررسی کرده‌ایم؛ سراغ الزامات مدیریت بحران در عصر سیطرۀ اینترنت بر همه‌چیز رفته‌ایم و «حق دسترسی به اینترنت» در زمانۀ بحران را بررسی کرده‌ایم.

☑ گرتا تونبرگ؛ بازیگر یا بازی‌گردان؟

همچنین، در پرونده‌ای ویژه داستان گرتا تونبرگ را بازخوانی کرده‌ایم، نوجوانی که ردای رهبری مدافعان محیط‌زیست را تن کرده است، همو که چهرۀ سال مجلۀ تایم شد. اما به‌راستی او بازی‌گردان است یا بازیگر؟ ظرفیت رسانه‌ای که حول سلبریتی‌شدن این شخصیت به‌ وجود آمده چقدر در خدمت محیط‌زیست است و چقدر خیانت به آن؟

✅ نونِ روزنامه‌نگاری

اما، بخش تازه‌تأسیس مجلۀ مدیریت ارتباطات «تریبون» نام دارد. تریبون که پیش از این «یزدان مرادی» به‌صورت گاهنامه‌ای مستقل منتشرش می‌کرد و به مسائل و مصائب کار روزنامه‌نگاری می‌پرداخت، از این پس در ماهنامۀ مدیریت ارتباطات منتشر می‌شود. در اولین گام، تریبون سراغ حقوق خبرنگاران و روزنامه‌نگاران ایرانی رفته و میزان آن را با درآمد روزنامه‌نگاران کشورهای همسایه مقایسه کرده است.

☑ همه‌چیز زیر سر این میم است

در بخش گفت‌وگوی ویژۀ این شماره، دکتر حمید بهلولی، صاحب نظریۀ انرژی اجتماعی، در مورد میمتیکس، زمینه‌ها و ظرفیت‌های آن در بسط به علوم اجتماعی و از جمله علوم ارتباطات و همین‌طور اشتراک‌ها و موارد کاربرد میمتیکس در حوزۀ رسانه، پیام و خبر بحث می‌کند. انسان، تنها نه از یک واحد بنیادین به نام «ژن»، بلکه از واحد دیگری هم ساخته شده که «میم» نام دارد. ژن عامل توارث ژنتیکی-بیولوژیک و طبیعی است و میم عامل توارث فرهنگی و اجتماعی. این خلاصه‌ای از حوزۀ میمتیکس است که «ریچارد داوکینز» پایه‌گذار آن بود.

✅  علاوه بر این‌ها، تورج صابری‌وند یادداشتی درباره تغییر لوگوی فیسبوک نوشته و کاوه بهبهانی از ابعاد ساده‌اندیشی سخن گفته است. همچنین، حسن بشیر در آخرین یادداشت از سلسله‌یادداشت‌های عصر گفتمان دیدگاه اسلامی درباره خواندن را واکاوی کرده است.

در این شماره آثاری از: محمدمهدی فرقانی، ناصر فکوهی، کامبیز نوروزی، مسعود سپهر، پدرام الوندی، نیوشا طبیبی، رضا قربانی، حسن بشیر، احسان حمیدی‌زاده و… منتشر شده است.

 

▫صاحب‌امتیاز: مؤسسۀ مطبوعاتی دایره‌رنگی ایده‌آل

▪مدیرمسئول: امیر عباس تقی‌پور

▫سردبیر: علی ورامینی

▪ رئیس شورای سیاست‌گذاری: سید غلامرضا کاظمی‌دینان

▫ طراح جلد: جمال رحمتی

▪مدیر هنری: یوسف فروتن

▫ دیگر همکاران ماهنامۀ مدیریت ارتباطات: بهنام تقی‌پور، روشن مهدوی، محدثه گودرزنیا، سمیرا کیانی و الناز تقی‌پور.
علاقه‌مندان جهت خرید یا دریافت اشتراک سالیانه می‌توانند با شمارۀ ۸۸۳۵۶۴۳۶ -۰۲۱ تماس بگیرند. 

    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط انجمن روابط عمومی ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید