رئیس کمیته عضویت و ارزشیابی انجمن با دریافت گواهی صلاحیت حرفه ای، خود را نشان دهید در حدود یک سال از آغاز طرح ارزیابی و صدور گواهی های عضویت حرفه ای در انجمن می گذرد. در این مدت درخواست های متعددی از سوی فعالان روابط عمومی کشور به دبیرخانه واصل شد که پس از تکمیل […]
رئیس کمیته عضویت و ارزشیابی انجمن
با دریافت گواهی صلاحیت حرفه ای، خود را نشان دهید
در حدود یک سال از آغاز طرح ارزیابی و صدور گواهی های عضویت حرفه ای در انجمن می گذرد. در این مدت درخواست های متعددی از سوی فعالان روابط عمومی کشور به دبیرخانه واصل شد که پس از تکمیل مدارک و طی مراحل فرآیند ارزیابی، در قالب بیش از ۱۳ جلسه کمیته عضویت و ارزشیابی انجمن، بررسی های دقیق و با رعایت حقوق فعالان برگزار گردید. نتیجه این فرآیندها در طول یک سال گذشته، منجر به صدور ده ها گواهی عضویت حرفه ای شد. هرچند که معدودی از پرونده ها، حائز شرایط حداقلی هم قرار نگرفتند.
دکتر احمد پاکزاد، رئیس کمیته عضویت ارزشیابی انجمن با تأکید بر استقبال مناسب فعالان روابط عمومی برای ورود به فرآیند ارزیابی، گفت: «گیرندگان گواهی ها حرفه ای در اقداماتی تحسین برانگیز، تلاش کردند که با استفاده هوشمندانه و مطلوب از گواهی حرفه ای خود، نهایت بهره برداری را در جهت تثبیت و یا ارتقاء جایگاه شغلی خود در سازمان متبوعشان، داشته باشند. کاملاً بدیهی است که کارکرد چنین اقداماتی باید در مسیر برجسته شدن فعالان روابط عمومی و توسعه و ارتقاء جایگاه حرفه ای ایشان قرار داشته باشد.»
پاکزاد با ارائه گزارشی از آخرین وضعیت فرآیند ارزیابی حرفه ای فعالان روابط عمومی گفت: «در این مدت، ۴۸درصد از پرونده ها، موفق به دریافت پایه ۳ شدند، این رقم برای دریافت کنندگان پایه ۲، ۲۰درصد بوده و فعالان حائز شرایط پایه ۱ هم در حدود ۱۴درصد از کل پرونده های ارزیابی شده بوده است. الحمد الله ۱۷درصد از شرکت کنندگان در این فرآیند موفق به کسب پایه ارشد شده اند.»
وی افزود: «بیشترین استقبال از این طرح، با ۵۳درصد مربوط به همکاران روابط عمومی شاغل در دستگاه های دولتی بوده است. در رتبه بعدی همکاران بخش های عمومی مانند شهرداری های است که سهم ۲۷ درصدی را به خود تخصیص داده اند. در این میان هم در حدود ۲۰ درصد از کل پرونده های ارزیابی شده مربوط به همکاران فعال در روابط عمومی های بخش خصوصی به ویژه صنعت و معدن می باشد. علیرغم پیش بینی های قبلی، تخصیص این سهم در بخش خصوصی موجب خرسندی است و نشان از فعال شدن نهاد روابط عمومی در این گروه از سازمان ها دارد زیرا آینده درخشان و موفق روابط عمومی در بخش خصوصی خواهد بود.»
رئیس کمیته عضویت و ارزشیابی با اشاره به امتیازات مکتسبه اضافه کرد: «با بررسی امتیازات بدست آمده وفق جداول آیین نامه مصوب، به طور میانگین پرونده ها ۴۵.۵ درصد از کل امتیاز را بدست آورده اند. این در حالی است که امتیاز فعالان دولتی با میانگین امتیاز ۴۵.۴ درصد، فعالان بخش خصوصی با میانگین امتیاز ۴۴.۸ درصد و فعالان روابط عمومی در بخش های عمومی با میانگین امتیاز ۴۳.۴ درصد در رتبه های اول تا سوم قرار دارند. این نشان می دهد برای رسیدن به وضعیت مطلوب، فاصله زیادی وجود دارد.»
پاکزاد ادامه داد: «با بررسی هر یک از پرونده مشخص گردید که فقط ۲درصد از کل فعالان ارزیابی موفق به کسب ۱۰۰ درصدی امتیازات شدند. حدود ۳درصد موفق به کسب ۹۰درصد امتیاز شده، ۲۵درصد حداقل ۵۰ درصد امتیاز را دریافت کرده و ۷۰ درصد الباقی به سقف ۵۰درصدی امتیاز هم نرسیده اند. به بیان دیگر این نسبت های مقایسه ای نشان می دهد که اولین نیاز بنیادین نهاد روابط عمومی برای خروج از بحران و قرار گرفتن در مسیر رشد و توسعه؛ ضرورت ارتقاء مهارت و دانش فعالان روابط عمومی است و از طرف دیگر هم فعالان روابط عمومی باید ضمن افزایش میزان مهارت و دانش خود در تولید دانش کوشاتر باشند.»
وی افزود: «در این مدت هم به ۴ نفر از پیشکسوتان و فرهیختگان روابط عمومی ایران، بنا به پیشنهاد کمیته عضویت و ارزشیابی و تصویب هیأت مدیره انجمن، نشان الماس روابط عمومی اعطا گردید.»
پاکزاد در انتها با تأکید بر ضرورت تدوام فرآیند ارزشیابی به عنوان ملاکی مستدلل و معتبر در جهت شناسایی فعالان پرتلاش، دانش محور و متعهد به اصول حرفه ای و ایجاد ممیزی برای تشخیص سره از ناسره، تصریح کرد: «آنچه از وصعیت کنونی مشاهده می شود، وضعیتی نامطلوب است. تداوم این شرایط، نتیجه ای جز اضمحلال و نابودی در بر نخواهد داشت و تمام رویه ها، روال ها و شرایط جذب نیروهای انسانی در نهاد روابط عمومی، نیاز به بازنگری و تغییر دارد، چرا که همان روال ها بوده اند که این وضعیت را رقم زده اند. اما هنوز بارقه های امیدی به ویژه نزد نسل جوان روابط عمومی وجود دارد، بی شک آن ها نیاز به حمایت دارند و ارزیابی صلاحیت حرفه ای می تواند یک ابزار بزرگ در جهت بازشناسی و بازیابی این گروه از فعالان باشد. ورود به این فرآیند و دریافت گواهی های صلاحیت حرفه ای، نه به عنوان یک مدرک ناکارآمد، بلکه به عنوان یک مستند معتبر در جهت تثبیت، ارتقاء و درخشان کردن فعالان راستین نهاد روابط عمومی بکار می آید. متخصص حرفه ای روابط عمومی باید بتواند خود را آنگونه که هست نشان دهد و انجمن هم مکلف به مساعدت او است.»