نوشتن، فعالیتی است که هم حرفه ای ها ی روابط عمومی و هم ژورنالیست ها آن را انجام می دهند، هر دو نیز کار خود را به روش های مختلفی انجام می دهند. آنها با مردم مصاحبه می کنند، حجم زیادی داده و اطلاعات بیش تری خلق می کنند، به شکلی ژورنالیستی مطلب می […]
نوشتن، فعالیتی است که هم حرفه ای ها ی روابط عمومی و هم ژورنالیست ها آن را انجام می دهند، هر دو نیز کار خود را به روش های مختلفی انجام می دهند. آنها با مردم مصاحبه می کنند، حجم زیادی داده و اطلاعات بیش تری خلق می کنند، به شکلی ژورنالیستی مطلب می نویسند و یاد می گیرند که مطلب مورد نظر را به موقع تحویل بدهند. در حقیقت، بسیاری از مبلغان سرانجام شغل خود را تغییر می دهند و به دست اندرکاران روابط عمومی تبدیل می شوند. این مسئله بسیاری از مردم را ازجمله
ژورنالیست ها را به این استنتاج و نتبجه گیری نادرست سوق داده است که فرق چندانی بین روابط عمومی و ژورنالیسم وجود ندارد. از نظر بسیاری ازمردم، روابط عمومی همان ژورنالیسم است، اما با این تفاوت که در یک سازمان غیررسانه ای مستقرشده است .
علی رغم این که این دو حوزه از بسیاری جهات وتکنیک هاا با یکدیگر شباهت دارند، اما اساسا وازحیث دامنه فعالیت ها ، اهداف ، مخاطبان و کانال های ارتباطی مورد استفاده با یکدیگر تفاوت دارند.
دامنه فعالیت
روابط عمومی اجزای بسیاری دارد ؛ که با مشاوره دادن شروع ومدیریت مسایل و رویدادهای خاص را شامل می شود.حرفه ای نوشتن و رابطه با رسانه ها، اگرچه هردو کارهای مهمی اند، اما تنها بخشی از این عناصرو اجزا محسوب می شوند.به علاوه ، اعمال موثر روابط عمومی مستلزم تفکری استراتژیک ،قابلیت حل مسئله و دیگر مهارت های مدیریتی است.
اهداف
ژورنالیست ها با هدف تهیه اخبار و اطلاعات و ارائه آنها به مردم ، اقدام به جمع آوری و گزینش اطلاعات می کنند. کارکنان روابط عمومی نیز با هدف ارائه اطلاعات به مردم اقدام به جمع آوری حقایق و اطلاعا ت می کنند، اما هدف عملیاتی آنها متفاوت است. فعالیت ارتباطات تنها وسیله برای رسیدن به این پایان است. به عبارتی دیگر، هدف آنها تنها اطلاع رسانی نیست، بلکه به دنبال تغییر دیدگاهها و رفتار مردم نیز هستند تا به این وسیله بهتر و زودترسازمان خود را به آرما ن ها و اهدافش برسانند.
در حالیکه ژورنالیست ها، ناظرانی عینی اند و تنها نظارت می کنند، کارکنان روابط عمومی جانبدارانه عمل می کنند.
مخاطبان
ژورنالیست ها اساسا برای مخاطبان انبوه یا همه مردم، خوانندگان، گوش دهندگان یا تما شاکنندگان رسانه ای که برای آن کار می کنند، مطلب می نویسند. یک حرفه ای روابط عمومی ، به دقت مخاطبان خود را براساس ویژگی های مختلف روان شناختی و جمعیت شناختی تقسیم بندی می کند. چنین کاری تهیه و ارائه پیام ها طبق نیاز مخاطبان و علایق آنها میسرمی سازد و از بیش ترین اثر برخوردار است.
کانال ها
بیش تر ژورنالیست ها به دلیل ماهیت شغل شان از طریق یک کانال با مخاطبان خود ارتباط برقرار می کنند؛ یعنی از راه رسانه ای که فعالیت های کاری آنها را منتشر یا پخش می کند. حرفه ای های روابط عمومی از کانال های مختلفی برای برقراری ارتباط با مخاطبان از پیش تعیین شده خود استفاده می کنند. این کانال ها می توانند ترکیبی از رسانه های جمعی باشد مانند روزنامه ها ، مجلات ، رادیو و تلویزیون ها شامل کانال هایی چون ارسال پست مستقیم ، توزیع جزوات، پوسترهاع خبرنامه ها ، بروشورهای تجاری برگزاری رویدادها ی خاص و نصب و نمایش پیام ها روی اینترنت.