تصویری از رسانهای شدن یک حادثه در سوختن ساختمان پلاسکو رسانهها چه کردند و چه نکردند؟ مقاله دکتر هادی خانیکی در کتاب «جستارهایی در پلاسکو» که توسط پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات به چاپ رسیده است. این کتاب، ۱۰ روز پس از حادثه تلخ پلاسکو در قالب ۵۸ جستار و با مقدمه وزیر فرهنگ و […]
تصویری از رسانهای شدن یک حادثه
در سوختن ساختمان پلاسکو رسانهها چه کردند و چه نکردند؟
مقاله دکتر هادی خانیکی در کتاب «جستارهایی در پلاسکو» که توسط پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات به چاپ رسیده است.
این کتاب، ۱۰ روز پس از حادثه تلخ پلاسکو در قالب ۵۸ جستار و با مقدمه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، منتشر شد.
فروریختن ساختمان پلاسکو بهعنوان نمادی از تهران مدرن که در حافظه تاریخی جامعه ما جای داشت و زندهبهگور شدن آتشنشانان که در این سالها بهعنوان مظاهر فداکاری و ایثار در شهر به خاطرههای شهروندان سپرده شدند پدیدهای است که علاوه بر ابعاد گوناگون اجتماعی، اقتصادی و حتی سیاسی، در حوزه ارتباطات و رسانهها هم جایگاهی ویژه یافته است.
فرایند رسانهای شدن حادثه پلاسکو نشان داد که امروز چه رسانههایی در رخدادهای اجتماعی بیشتر نقشآفرین شدهاند و چه نقشهایی از رسانهها در لحظهبهلحظه حوادث بهجای نقشهای پیشین مینشیند؟
حادثه رسانهایشده هم آزاردهندگی «جامعه تماشاگر» را بهوضوح نشان داد که با ترجیح بازنمایی خود از پدیده شهروند-روزنامهنگاری تصویر نقشی منفی ارائه میکند و هم راهگشایی «جامعه کنشگر» را که با احساس مسئولیت مدنی و اطلاعرسانی بهموقع کاستیهای مدیریت بحران را سبکتر میسازد.
تأمل در باب کارکرد رسانهها و توجه به نقشهای جدیدی که در رویارویی با بحرانهای اجتماعی یافتهاند، میتواند فصل نوینی در مطالعات و سیاستگذاریهای اجتماعی و ارتباطی بگشاید.
دکتر هادی خانیکی در مقاله «تصویری از رسانهای شدن یک حادثه؛ در سوختن ساختمان پلاسکو رسانهها چه کردند و چه نکردند؟» در کتاب «جستارهایی در پلاسکو» که توسط پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات به چاپ رسیده است، به تجربه دگرگونی کارکردها و نقشهای رسانهها در حادثه پلاسکوست پرداخته است.
برای دانلود مقاله در قالب پی دی اف بر روی آیکن زیر کلیک نمایید