تصمیم تسلا به حذف بخش روابط عمومی چه تبعاتی در صنعت دارد؟ گزارشی از Ted Kittermanمترجم: یاسمن وزیری ممکن است تسلا (Tesla) شرکت خودروهای الکتریکی بخش مطبوعاتی خود را تعطیل کرده باشد، اما عملکردهای ارتباطاتی آن همچنان پابرجاست. شرکت تسلا که توسط میلیاردر معروف ایلان ماسک تاسیس شده است و در لیست Fortune500 […]
تصمیم تسلا به حذف بخش روابط عمومی چه تبعاتی در صنعت دارد؟
گزارشی از Ted Kittermanمترجم: یاسمن وزیری
ممکن است تسلا (Tesla) شرکت خودروهای الکتریکی بخش مطبوعاتی خود را تعطیل کرده باشد، اما عملکردهای ارتباطاتی آن همچنان پابرجاست. شرکت تسلا که توسط میلیاردر معروف ایلان ماسک تاسیس شده است و در لیست Fortune500 در درجه ۱۲۴ قرار دارد، تصمیم به حذف بخش روابط عمومی خود کرد، ضاهراً تسلا دیگر نیازی به حفظ رابطه خوب با رسانهها ندارد. گزارشگرهایی که به دنبال راستی و صحت این خبر هستند حتی نمیدانند از چه کسی بپرسند.
این خبر اولین بار توسط وبسایت خبری Electrek اعلام شد. این وبسایت، خبرهای مربوط به تغییرهای صنعت حمل و نقل از سوختهای فسیلی تا الکتریکی را گزارش و اعلام میکند .این سایت نوشت: اگر شما گزارشگری هستید که تا کنون هیچ جوابی از تسلا دریافت نکرده است، اصلاً به خود نگیرید زیرا این شرکت خودروسازی، روابط عمومی خود را منحل کرده است. از طرف یک مسئول عالی رتبه در تسلا به ما اینگونه خبر رسیده است، “ما دیگر گروه روابط عمومی نداریم.” ناظران همگی مبهوت ماندند و از طریق اطلاعات و شواهد موجود، به چند نتیجه رسیدند که یا این یک حرکت نمایشی است، ماسک نمیتواند انتقادهای رسانهای را تحمل کند و پاسخگو باشد یا روابط عمومی تسلا نمیتواند توانایی رقابت با ۴۰ میلیون فالوئر ایلان ماسک در توییتر را داشته باشد.
علل و تأثیر هرچه باشد، مطمئناً نشانگر موقعیت منحصر به فرد تسلا در بازار خودرو و حواشی که به دلیل سابقه پرماجراجوی ماسک که در رسانهها اعلام میشود، میباشد. به گزارش Electrek ، تسلا بیش از هر خودروساز دیگری مطبوعات دریافت میکند، درحالیکه این تیم همیشه دچار کمبود نیرو بوده است. این به معنای واقعی کلمه یک دهم اندازه تیم روابط عمومی برای یک خودروساز در اندازه تسلا و احتمالاً ۲۰ برابر کوچکتر از تیمهای روابط عمومی در اکثر خودروسازان بزرگ بود. گروه روابط عمومی در طی این سالها با اینکه تحت فشار چنین رئیس پرحواشی بودند، تمام تلاش خود را میکردند تا اشتباهات و سو تفاهمها را اصلاح و محتوای بسیار خوبی ایجاد کنند.
روابط عمومی از این حرکت هیجانی تسلا میتواند درسهایی بگیرد که در زیر به آنها اشاره میکنیم:
شبکههای رسانهای شخصی میتوانند عرضه کننده قدرت برند باشند.
ایلان ماسک ۴۰ میلیون فالوئر و تسلا ۶.۳ میلیون فالوئر دارد. تسلا ظاهراً تصمیم گرفته است که از طریق شبکههای اجتماعی با پیروان و طرفداران خود ارتباط مستقیم داشته باشد و همین موضوع میل به انتشار اطلاعات نادرست را نشان میدهد.
متخصصان روابط عمومی نباید فقط تمرکز خود را بر نوشتن اطلاعیه مطبوعاتی بگذارند.
گفتنی است، تسلا بخش روابط سرمایه گذاران خود را که گاهی از طریق رسانه با دیگر سرمایه گذاران ارتباط برقرار میکنند، منحل نکرده است و برخی از بخش روابط عمومی تسلا قرار دادهای جدیدی با آنها بستند که اولویتهای تغییر یافته این تیم را نشان میدهد. به عنوان مثال جینا آنتونینی (Gina Antonini) که مدیر ارشد ارتباطات تسلا بود، به سمت سرپرست روابط خارجه و کارشناس استخدام کارمند رسید. متخصصان حرفه روابط عمومی میتوانند با تبدیل شدن به متخصص تجارت که دانش ارتباطات دارند، جایگاه خود را در شرکتها محکم کنند.
اعتماد حرف اول را میزند.
برخی از خبرنگاران از تعطیلی بخش روابط عمومی تسلا استقبال کردهاند زیرا شرکتهای فناوری در روابط خود با روزنامه نگاران و گزارشگران، روشهای خصمانهای داشتند که ناخوشایند بود.
انجمن روابط عمومی آمریکا میگوید، اگر این خبر صحت داشته باشد، این اقدام یک سابقه فوق العاده خطرناک برای جلوگیری از ادامه جریان آزاد اطلاعات از یکی از نوآورترین و تأثیرگذارترین شرکتهای جهان میباشد و همچنین تاثیر منفی بر توانایی رسانه برای پوشش فعالیتهای یک سازمان میگذارد. منحل کردن راهی برای موفقیت نیست و میتواند منجر به عواقب منفی و طولانی مدت در چندشاخگی اعتبار آن شرکت یا سازمان شود. مشاور ارتباطات استراتژیک یکی از عناصر مهم مدیریت اعتبار و شهرت و همچنین یک فرایند ارتباطی قوی، کاملاً کارآمد و شفاف است که در دوران بحرانی ارتباطات به کمک شرکتها میآید. تسلا یک شرکت بینظیر است پس سازمانهای دیگر تصور نکنند که با منحل کردن بخش روابط عمومی میتوانند جایگاه خود را در گفتگوهای ملی حفظ کنند.
در نهایت باید گفت، متخصص روابط عمومی که میتواند مشاوره، هوش و توانایی لازم را به سازمان خود ارائه دهد، همیشه یک سرمایه مهم برای برندهایی است که مایل به سرمایه گذاری هستند. در طی این مدت این شرکت بزرگ به اشتباه خود پی برده و در صدد جبران اشتباهاتی است که در مدت کوتاهی فعالیت این شرکت را با چالشهای مختلفی رو به رو کرده است. آنچه باید از آن درس بگیریم در جهان امروز نادیده گرفتن روابط عمومی در سازمانها، موجب مرگ تدریجی شده که به صورت خاموش آن را به سوی شکست پیش خواهد برد. سازمان هایی که روابط عمومی را فراموش میکنند نوعی دیکتاتوری را حاکم میکنند که در بلند مدت مشکلات عدم موفقیت گریبان آنها را خواهد گرفت.