شنبه, ۱۷ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-12-07
تاریخ انتشار : ۲۳ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۴:۴۴ |
102 بازدید
۰
4
ارسال به دوستان
پ

اخلاق چیست درفرهنگ غرب, اخلاق به سیستم ارزشی ای اطلاق می شود که فرد به وسیله آن تعیین می کند که چه چیزی درست یا غلط , منصفانه یا غیرمنصفانه و عادلانه یا غیرعادلانه است. اخلاق در رفتارهای اخلاقی در شرایط خاص متبلورمی شود. رفتار یک فرد, نه تنها براساس وجدان او یا باورها و […]

اخلاق چیست
درفرهنگ غرب, اخلاق به سیستم ارزشی ای اطلاق می شود که فرد به وسیله آن تعیین می کند که چه چیزی درست یا غلط , منصفانه یا غیرمنصفانه و عادلانه یا غیرعادلانه است. اخلاق در رفتارهای اخلاقی در شرایط خاص متبلورمی شود. رفتار یک فرد, نه تنها براساس وجدان او یا باورها و ارزش های مورد قبول او ارزیابی می شود, بلکه براساس مقبولیت آن از طرف جامعه , حرفه یا سازمانی که درآن فعالیت می کند, نیز ارزیابی می شود. مشکلی که درتعیین اخلاقی بودن یک عمل وجود دارد, این است که افراد استانداردها و درک متفاوتی ازآنچه که “درست” و “غلط” به شمارمی رود, دارند. اغلب, وضعیت کاملا سفید یا سیاه نیست, که بشود به راحتی درست یا غلط بودن آن را تعیین کرد, بلکه وضعیت مبهم و به رنگ خاکستری است.
دیدگاه و گرایش فلسفی یک فرد نیز می تواند تعیین کند که او در یک موقعیت خاص چگونه عمل کند. فلاسفه معتقدند که سه گرایش و جهت گیری ارزشی اساسی وجود دارد ۱) مطلق گرا ۲) وجودگرا ۳) موقعیت گرا.
مطلق گرا معتقد است که هر تصمیمی “درست” و یا “غلط ” است, بدون اینکه به دستاوردها یا عواقب آن توجه کند. وجودگرا ها, که انتخاب هایشان برپایه ی سیستم ارزشی تجویز شده است, استوار نیست, برپایه انتخاب معقول وفوری تصمیم می گیرند. تصمیمات موقعیت گراها یا اقتضاگراها , برپایه آنچه که کم ترین ضرر را داشته باشد, یا برپایه آنچه که بیش ترین خیر و منفعت را داشته باشد, استوار است.
بیشتر مردم بسته به موقعیت , احتمالا یک  سلسه  اعمال را متشکل از سه جهت گیری ارزشی فوق انتخاب می کنند , یعنی براساس یکی از این سه وضعیت یا وضعیتی بینابین آنها عملی را انجام می دهند. آنها براساس اصول و مبانی حقیقت گویی و راست گویی, وفای به عهدد وفاداری و تعهد تصمیم می گیرند.
حرفه ای ها و متخصصان روابط عمومی با این معضل بیشتر مواجه اند که باید تصمیمی بگیرند که هم رضایت و منافع عموم را جلب و تامین کند , هم رضایت و منافع کارکنان را, هم مطابق کدهای اخلاقی سازمان حرفه ای باشد و هم با ارزش های فردی خود آنها مطابقت داشته باشد. در یک دنیای ایده آل این چهار مورد با یکدیگر تعارضی ندارند اما واقعیت این است که آنها با هم در تعارض اند.
بیشتر سازمان های حرفه ای, ازجمله انجمن روابط عمومی آمریکا (PRSA) و انحادیه بین المللی ارتباط برقرار کنندگان  تجاری (IABC)  منشورهایی دارند که ایی منشورها به حوزه هایی چون رقابت, حفظ اسرار , تضاد منافع ومانند آن توجه دارند.
فاطمه ریحانی
عضو انجمن روابط عمومی ایران
دبیر اجرایی و مسئول کمیته آموزش روابط عمومی استان البرز

    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط انجمن روابط عمومی ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید