درباره کتاب هر جلد از مجموعه کتابهای « مفاهیم کلیدی ارتباطات»، اختصاص به اهمیت دیرپای مطالعه ارتباطات دارد و روشن است که اطلاعات مفهوم محوری در آن است. به بیانی دیگر، مفهوم اطلاعات در مفهوم ارتباطات تجسم می یابد. ارتباطات را می توان به عنوان یک فرآیند نسبتاً ساده محرک – پاسخ تلقی کرد و اطلاعات را […]
درباره کتاب
هر جلد از مجموعه کتابهای « مفاهیم کلیدی ارتباطات»، اختصاص به اهمیت دیرپای مطالعه ارتباطات دارد و روشن است که اطلاعات مفهوم محوری در آن است. به بیانی دیگر، مفهوم اطلاعات در مفهوم ارتباطات تجسم می یابد. ارتباطات را می توان به عنوان یک فرآیند نسبتاً ساده محرک – پاسخ تلقی کرد و اطلاعات را مجموعهای از زوجهای احتمالی محرک – پاسخ تعریف کرد. در چند دهه گذشته، روشن شده است که ارتباطات انسانی فرآیندی پیچیده تر از این تفسیرها دارد.
این کتاب کوچک دامنه سطوح مختلف کاربردهای این مفهوم را تعیین میکند. از معنای اطلاعات در مهندسی گرفته تا معانی پیچیده اطلاعات و hستعارههای آن که در قالب مفاهیمی چون «عدم قطعیت»، «انتروپی» و « حشو» که در مطالعات آکادمیک به کار میگیرند. مثالهایی که در این کتاب ارایه میشوند دامنه گسترده ای را پوشش میدهند از جمله: ارتباطات میان فردی، پویایی گروهی، وسایل ارتباط جمعی، ساختار اجتماعی، تأثیرات اجتماعی، روند تصمیمگیری، ارتباطات سازمانی و تاریخچه فناوریها.
نویسنده کتاب، دیوید ریچی استاد و مدیر گروه ارتباطات دانشگاه ایالتی پُرتلند، در ایالات متحده آمریکا است. وی دانش آموخته زبان انگلیسی از کالج رید و پژوهش در ارتباطات تا مقطع دکترا از دانشگاه استنفورد است. کتابهای «نظریه ارتباطات و خانواده»، «اطلاعات به مثابه استعاره»، «عدم قطعیت و گسستگی دانش»، «زبان و شناخت اجتماعی»، و «قاب بندی و ارتباطات استعارهای» از دیگر آثار وی به شمار میروند.